Mindenki szép és lebarnult akar lenni, a szolárium pedig a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a látványos barnaság eléréséhez


Hogyan határozzuk meg a bőrtípust a megfelelő barnuláshoz

Annak érdekében, hogy ezt a lehető leggyorsabban és az égési sérülés veszélye nélkül meg lehessen tenni, helyesen kell kiszámítani a szoláriumban eltöltött időt, amely így segít megismerni bőrtípusodat.

Sajnos a természetes szőkék, valamint a halvány színű bőrű, vörös hajúak, a szeplők és a világoskék vagy világosszürke szemek bőséges szétszóródása esetén a barnulás csak óvatosan javalt.

Még ha a „kis fehér” úgy is dönt, hogy napozni kezd, akkor valószínűleg az áhított egyenletes barnaság helyett meglehetősen kellemetlen égési sérülést kaphat, amennyiben helytelenül választja meg a szolizás idejét.

Sőt, szoláriumban vagy a napsugarak alatt – nincs különbség, az ultraibolya sugárzás mindenhol ugyanaz. Ezt a bőrtípust egyébként keltának hívják, és az esetek 90%-ában nem fogadja el a barnulást.

A világosszőke haj, a világos bőr, valamint a kék és zöld szemek tulajdonosai napozhatnak, de legyenek óvatosak.

Ezt a típust világos bőrű európainak nevezik, a barnaság mérsékeltté válik, gyakran fennáll a leégés veszélye. A sötét bőrű európait barna vagy szürke szemek, sötétszőke vagy barna haj és minimális szeplők jellemzik.

Tökéletesen barnul, a legsötétebb típushoz hasonlítva – mediterrán, fekete hajú és barna szemű.

A LEGFELELŐSSÉGTELJESEBB LÁTOGATÁS A SZOLÁRIUMBA – AZ ELSŐ HOSSZÚ SZÜNET UTÁN, KÜLÖNÖS GONDOSSÁGOT IGÉNYEL

Minden bőrtípusnak ajánlott a minimális expozíciós idő alkalmazása az ultraibolya dózishoz, azonban egy könnyű európainak jobb, ha nem növeli a második látogatáskor a szolizás idejét, hogy a bőr alkalmazkodjon az eljáráshoz.

De a sötét bőrű európai és mediterrán típusú emberek számára a második alkalommal történő szoláriumozás ideje már megduplázható.

A következő – a harmadik és a negyedik alkalom – a sötét bőrű szoláriumlátogatók egyenként másfélszeresére növelhetik az időt, a világos bőrűek pedig jól tolerálják a csak a harmadik alkalom kétszeres növekedését az első kettőhöz képest.

A hetente ismételhető végső barnulási idő világos bőrnél a kezdeti idő háromszorosa, sötét bőrnél 4-szerese, mediterránoknál pedig 5-szöröse.

Ha nem feledkezel meg a szolárium stúdió óvintézkedéseiről, a védőfelszerelés használatának szükségességéről.

A bőr és a haj különösen érzékeny területeinek ultraibolya sugárzástól való lefedésének jelentőségéről, akkor a bőrtípus ismeretében és a szoláriumozás időtartamának egyszerű kiszámításában néhány hét segít abban, hogy szép, egyenletes és egészséges barnaságot mutasson meg másoknak.

Várunk szeretettel a Trend automata szolárium stúdióiban!