Akár zöldfülű vagy a szolizás világában, akár régi motorosként olvasod ezeket a sorokat, új és érdekes információkkal gazdagodhatsz


Gondolkodtál-e már azon, mi is zajlik miközben te állsz, vagy éppen fekszel a szolárium gépben, mitől lesz szép, barna bőröd?

Miért elég sokkal kevesebb idő a szoláriumban, mint a napon? Milyen hatással vannak bőrödre a szoláriumkrémek? Elmagyarázzuk, hogyan működik a folyamat.

Amit már bizonyára tudsz, az az, hogy mi az a szolárium. A szolárium egy olyan gép, ami a nap UV-sugarait utánozva képes a bőrt lebarnítani.

A természetes napfénnyel ellentétben, a szoláriummal lehetséges a kíméletesebb barnulás, hiszen csak a nem káros sugarakat alkalmazzák.

A szolárium gépekben rengeteg fénycső található, tulajdonképpen ezek sugározzák a meleget, ezek barnítják a bőröd.

Egy profi szolárium gépben általában 30-60 cső található, melyek mintegy 100-200 W teljesítményűek. A magas teljesítmény az oka, ami miatt nem szabad túl sokáig benn tartózkodni, főleg nem első alkalommal.

Szolizáskor ugyanúgy UV-sugarak érik a bőrödet, mint hagyományos napozáskor. Ezek UV-A és UV-B sugarak.

Az UV-A sugarak a főszereplők (a szoláriumokban szinte csak ezt alkalmazzák), emiatt lesz színe a bőrödnek, ezáltal melanin, barna színű festékanyag termelődik.

A melanin megvédi bőrödet a leégéstől, a káros UV-fényektől, ellenállóbb lesz.

Az is köztudott tény, hogy a szoláriumban sokkal gyorsabban elérheted a barna bőrt, mint természetes napozással.

Ez egyrészt a magas teljesítményű fénycsövek miatt van, másrészt azért, mert sokkal közelebb van a tested a sugarakhoz.

Ezen kívül az is nagyban közrejátszik, hogy a szoláriumokban kb. 95%-ban csak UV-A sugárzás éri a bőrödet, míg a hagyományos napozásnál más az UV-A és az UV-B sugarak aránya, emiatt is több ideg tart a barnulás.

Kétféle szolárium gép közül választhatsz, barnulhatsz álló vagy fekvő szoláriumban egyaránt

Habár a hatása mindkettőnek ugyanaz, és bármelyikre is esik a választásod, ragyogó barna bőrt fogsz kapni, kissé mégis különböznek. Ha a fekvő szoláriumot választod, az kényelmesebb, és relaxálóbb élményt nyújt, mint az álló, hiszen fekhetsz, lazíthatsz.

Az álló szolárium egyik előnye, hogy egyenletesebben barnulhatunk, mint fekve, ám a két fajta gép akár kombinálható is: egyszer a fekvőt használjuk, máskor az állót, így a lehető legjobb eredményben lehet részünk.

Az álló szolárium még a narancsbőrt is segíthet halványítani különleges funkciójával, ám mind ezek mellett az a hátránya, hogy sokkal kevésbé kényelmes, mint a fekvő, hiszen perceken keresztül egyhelyben kell állni a kabinban.

Pozitívumként szokták még felhozni azt is, hogy az álló szoli sokkal higiénikusabb, mint a fekvő, hiszen itt csak a talpad ér hozzá a géphez.

Ám emiatt nálunk egyáltalán nem kell aggódnod, hiszen a Trend automata szoláriumoknál minden vendég lefertőtleníti maga előtt és után a gépeket, de emellett természetesen napi többszöri takarítás is történik a helyiségekben.

A szolizás után használható és nagyon ajánlott szoláriumkrémek is hozzájárulnak a szép végeredményhez. Ezek ugyanis védik, hidratálják bőrödet, egyenletesebbé teszik a felületet, hogy a barna színt minél tovább és egészségesebben élvezhessed.

Emellett a ráncok kialakulását is megelőzik, és sokkal könnyebben alakul ki a barna szín, és tartósabb is lesz.

Röviden tehát, így működnek a szoláriumok. Ha kezdő vagy, már láthatod, hogy semmi ijesztő nincs bennük.

Megfelelő használatukkal egészséges, csodálatos bőrt fogsz kapni. Gyere el a Trend automata szolárium stúdiók egyikébe, és győződj meg te magad a minőségi szolizásról.