A szolárium kiváló lehetőséget nyújt az egyenletes és gyönyörű barnulásra anélkül, hogy hosszú órákat töltenének a napon

Elemezzük részletesen, mennyire káros és hasznos egy szolárium

Nehéz vitatkozni azzal a ténnyel, hogy egy szép, egyenletes barna bőr vonzóbbnak tűnik, mint a sápadt bőr, különösen a téli időszak után.

Mennyire hasznos a szolárium meglátogatása, milyen következményei lehetnek – olvasható a cikkben.

A szolárium látogatásának jellemzői

A szolárium rendszeres látogatása lehetővé teszi nemcsak a vonzó, egészséges bőrszín elérését, hanem a vitamin adagjaival is gazdagítja a testet.

A vitamin fontos az emberi test számára – nélküle lehetetlen a foszfor és a kalcium megfelelő asszimilációja.

Ez a vitamin segít megelőzni a bőrbetegségeket, lehetővé teszi a pajzsmirigy normális működését, megakadályozza a trombózis kialakulását és elősegíti a szükséges izomtömeg növekedését.

A szakértők ajánlásokat nyújtanak a napozásra a szoláriumban:

A munkamenet előtti napon alaposan mosd meg testedet.


Közvetlenül a szolárium használata elött távolítsd el a kozmetikumokat, a sminkeket a bőrről.
Ügyelj arra, hogy speciális szemüveget használj.

Figyelmen kívül hagyva őket, fennáll annak a veszélye, hogy „fehér vakságot” kapsz – ez a szem állapota, amelyet fokozott érzékenység, a sclera „homokjának” kellemetlen érzése jellemez.


Vigyázz a hajadra, viselj kalapot, kendőt a szolárium használata előtt. Szoláriumban a haj gyorsan elveszíti a nedvességet. A haj bezárásával megvédheted a kiszáradástól, megőrizheted a fürtök fényét és szépségét.


Használj speciálisan a barnító csövek bőrre gyakorolt ​​hatásának figyelembevételére szolgáló termékeket. A krémek eltérnek a bőr védelmére használt szokásos fényvédőktől.

A mesterséges barnulással használt termékek hozzájárulnak a bőr tónusának hosszú távú megőrzéséhez, segítenek fenntartani annak természetes test víz-háztartását, és felgyorsítják a melanintermelés folyamatát.


Ügyelj arra, hogy stikini-t (onlayt) használj, vagy takard el a melleidett, az intim szerveket.
A hámozás, a bőrtisztítás és a barnulás kombinációja nem ajánlott. A bőr stressz szintje túlságosan intenzívvé válik, ami ártani fog.

SOK EMBERT AGGASZT A KÉRDÉS – MILYEN GYAKRAN MEHET A SZOLÁRIUMBA?

A gyakoriság a bőr fototípusától függ. A zamatos emberek számára könnyebb barnulni. A sápadt, világos bőrű, szeplős emberek gyakran égnek, egészen súlyos égési sérülésekig.

A világos bőrűeknek nem ajánlott egész évben ellátogatni a szoláriumba. Természetesen a Trend szolárium hálózataiban található szolárium stúdiókban olyan speciális szolárium csöveket használunk, amelyek nem égetnek!

NE FELEDD – A SZOLÁRIUM LÁTOGATÁSÁNAK ELLENJAVALLATAI VANNAK:

-Cukorbetegség.
-A pajzsmirigy, a szív- és érrendszer problémái.
-Tuberkulózis.
-Gyógyszeres antidepresszánsok szedése.
-Terhesség. A terhes nők szoláriumozásának nincs egyértelmű tiltása, de ne feledd, hogy az ultraibolya sugárzás elpusztítja a folsavat, amely fontos elem az anyák és a gyermekek egészsége szempontjából. Túlmelegedés, a test kiszáradása, a bőr pigmentációjának megváltozása is lehetséges.

A SZOLÁRIUM ELŐNYEI ÉS ÁRTALMAI

A szolárium olyan rossz, mint a pletykák sugallják?

Valójában a szoláriumos barnulások károsak és hasznosak is lehetnek. A szakértők káros tényezőkre hivatkoznak:

A rosszindulatú daganatok kialakulásának kiváltása. A barnulás túlzott használata valóban rákot okozhat a napnál agresszívebb sugárzás miatt.

Ez azonban az ember bőrtípusától is függ. A fehér bőrű embereknek, akiknek rengeteg anyajegyük van a testen, a kezelés megkezdése előtt orvoshoz kell fordulniuk.


Genetikai mutációk kialakulása


A bőr öregedése gyakori látogatásokkal. Az élénk barnaság hangsúlyozza a meglévő ráncokat, amelyek még jobban láthatóvá válnak.

A gyakori barnulások aktív degeneratív folyamatokat indítanak el, mivel az ultraibolya sugárzás aktiválja a fotózás folyamatát.
A mastopathia lehetséges kialakulása.
A chloasma megjelenése – vöröses foltok, amelyek a test hormonális rendellenességei miatt jelennek meg.

A szolárium helyes látogatásának előnyei a következők:

Kapsz egy gyönyörű, egyenletes bőrszínt.
Kevesebb kiütés – pattanások, mitesszerek, pattanások.
Intenzív endorfintermelés, amely megakadályozza a stressz és a depresszió kialakulását.
Az immunitás általános növekedése.
Az a képesség, hogy felkészítse a bőrt a nyári szezonra, nehogy leégjen a forró nyári napon.