Sok hölgyet érintő téma következik, és reméljük, cikkünk végére egyértelműen sikerül világossá tennünk, hogy ez a lépés az arcbőr védelmében nagyon fontos!


Szeretnénk már most az elején leszögezni: a szoláriumban nem elég az arcbarnítót kikapcsolni


A sminket minden esetben alaposan el kell távolítani az egészséges és egységes végeredmény érdekében!


Hogy pontosan miért, és mi történik, ha kihagyjuk ezt a lépést? Lássuk!

Mivel szolárium stúdióink nonstop nyitva tartással rendelkeznek, így vendégeink nagy számban érkeznek hozzánk munkába menet, vagy onnan jövet, egy programon végezve, vagy oda felé tartva.

Ilyenkor a hölgyek szinte minden alkalommal viselnek sminket, kiváltképp, ha spontán ötlettől vezérelve ugranak be hozzánk.

Minden hozzáértő, bőrápolási tanácsadó vagy kozmetikus egyértelműen kihangsúlyozza, hogy szoláriumozás közben soha, de soha nem szabad sminket viselni, mert nem csak foltos eredményhez, de csúnya bőrhibákhoz is vezethet, ha valaki elmulasztja ezt a lépést!

Az ok pedig igen prózai, nem kifejezetten annyi, hogy a smink „beleég a bőrbe”.

A szolárium UV csövei hőt generálnak, a belőle érkező sugarak felmelegítik a bőr felszínét, így a pórusok kitágulnak és nyitottá válnak.

Ezek a nyitott pórusok magukba engedik a felvitt kozmetikumokat, de később, mikor bezárulnak, a szennyeződéseket magukban tartják, ebből adódóan pedig eltömődnek.

Ha a bőr nem tud megfelelő képen lélegezni, az csúnya pattanások és kiütések kialakulásához vezethet.

Ráadásul a mai modern smink anyagok remek fedést biztosítanak, legtöbbször fényvédő anyagot is tartalmaznak.

Ez önmagában még nem is lenne probléma, ugyanakkor arcunk eltérő részeit más módon és vastagságban, más termékek felhasználásával sminkeljük.

Ha nem tisztítjuk meg szoláriumozás előtt megfelelően arcbőrünket, a rajta maradt sminkrétegek másnap meg fognak látszani az eredményen, ahol smink tarkarta a bőrt, ott nagy valószínűséggel halványabb lesz a szín.

A foltos barnaság pedig még erősebb és vastagabb sminkelést fog megkövetelni, ami nyáron kifejezetten nem előnyös.

Mi mindenkinek azt javasoljuk, hogy mind szolizás előtt, mind pedig szolizás után alaposan tisztítsa meg arcbőrét, hogy se esztétikai, se egészségügyi probléma ne adódhasson az esetleges sminkmaradványokból.

Stúdióinkban természetesen erre felszerelt és kulturált körülményeket biztosítunk, egy szépen berendezett sminksarokban szabadulhatnak meg a hölgyek az arcukat fedő festéktől.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy szolizás után a sminkek újra szülessenek, hiszen a sminksarok erre is remek lehetőséget biztosít.

Ugyanakkor azt is szeretnénk elmondani, hogy szolizás után közvetlenül nem javasolt szintén masszív alapozó réteges alkalmi sminkeket alkalmazni.

Mint korábban is említettük, a pórusok kitágulnak, és nem is záródnak azonnal össze, mihelyt kiszálltunk a gépből.

Ha erre a felületre tesszük fel az erős sminket, a végeredmény szintén eltömődött pórusok és kialakuló bőrproblémák lehetnek.

Szolizás után sokkal inkább javasolt a tisztítást követően egy könnyű hidratáló használata, és egy olyan minimális sminkréteg felvitele, mely nem terheli meg különösebben a bőr felületét.

Még szerencse, hogy az egységesen barna, ragyogó arcbőr önmagában is gyönyörű, így nem is igényel feltétlenül erős sminkelést!

Emellett a nálunk használt Redlight technológia, ami az UV csövek mellett minden gépünkben helyet kapott, serkenteni képes a kollagén termelődését, így a bőr az arcon is feszesebb, selymesebb és kisimultabb lehet.

Ha vendégeink betartják javaslatainkat, talán nem csak szolizás után, de a hétköznapokon vagy éppen alkalmakkor sem kell többé erős sminket viselniük arcukon!